centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is ...

LUTHER, DE MAN VAN HET JAAR 

DÉ TENTOONSTELLING IN HET CATHARIJNECONVENT

Oktober 1517. Eén van de meest kenmerkende figuren in de Westerse geschiedenis, de monnik Maarten Luther, legt zijn leven in de waagschaal om een verandering in de middeleeuwse kerk teweeg te brengen. 

Vanuit een intense weerzin spreekt Luther zich uit tegen de corrupte praktijken van de toenmalige katholieke kerk. Wanneer hij zijn 95 stellingen op de kerk in Wittenberg spijkert, ontketent hij een ware revolutie. Eén, die nog steeds effect heeft op het leven nu. 

Museum Catharijneconvent sluit bij deze memorabele gebeurtenis aan met tentoonstelling over deze ‘man van het jaar’. 

De buitengewone presentatie over Luther neemt de bezoeker mee naar de roerige tijd aan het eind van de middeleeuwen, waar de katholieke kerk het alomtegenwoordige geloof van de mensen misbruikt om zichzelf te verrijken.  

Alle reden dus om met een groep belangstellenden naar Utrecht af te reizen om deze bijzondere tentoonstelling te gaan bekijken, die immers prachtig aansluit bij het jaarthema van De drie ringen. Het is de bedoeling de tentoonstelling te bezoeken per openbaar vervoer, gezamenlijk te lunchen en, desgewenst, een lezing bij te wonen. We maken er een mooie dag van!

DATUM

Dinsdag 16 januari 2018

TIJD

Vertrek met trein uit Heerlen rond 9:00 uur Verwachte terugkeer rond 19:00 uur.

LOKATIE

Catharijneconvent Utrecht

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

KOSTEN:

De kosten zullen per deelnemer verschillen, afhankelijk van het al dan niet reizen met een kortingskaart en het al dan niet beschikken over een museumjaarkaart.

LUNCH: 

De kosten van de lunch zullen ca. €15,00 bedragen

AANMELDING

Voor 1 januari 2018 i.v.m. het reserveren van de lunch.

U kunt zich hiervoor aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en naar ons te verzenden.