centrum voor spiritualiteit en zingeving ... omdat leven meer is ...

GELOVEN ANNO NU

"God wat ben je veranderd"

Dit is de titel van het boek van Huub Schumacher, waarover hij vandaag met ons komt spreken. Hij gaat daarbij vooral in gesprek met een generatie gelovigen die is opgevoed met een ‘God in den hoge’, over wie je veel op gezag van anderen had aan te nemen. Voor Schumacher is geloof eerder een houding dan een pakket waarheden.

Peter Nissen schrijft in de Inleiding van dit boek: “Huub Schumacher spreekt met ons, zijn lezers, op een gemoedelijke toon, laagdrempelig, toegankelijk en dicht bij het leven van alledag blijvend. Hij wil de mensen die op zoek zijn naar zingeving en duiding, en die zich vaak zowel binnen als buiten de kerk ontheemd voelen, niet in de steek laten. Hij gaat naast hen staan en neemt hen mee vanuit hun eigen levenservaring, vanuit het gewone en alledaagse, op weg naar de verhalenschat van de Bijbel, op weg naar de wijsheid en de inzichten van denkers en dichters.” Een hertaling dus van het traditionele geloof ten behoeve van het moderne leven. Dat is wat Schumacher voorstaat. 

Huub Schumacher is priester en cathegeet in Noord-Brabant en we zijn heel erg blij dat hij ook met ons dit gesprek wil aangaan.

DATUM

Woensdagavond 11 oktober 2017

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE

Gemeenschapshuis, Oudenboschstraat 50, Wijnandsrade

INLEIDER

Huub Schumacher

CONTACTPERSOON

Joke Gehlen - Springorum

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers

AANMELDING

Liefst vóór 1 oktober 2017

U kunt zich hiervoor aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en naar ons te verzenden.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier verdwijnt hebben wij het ontvangen.

 

Hartelijk dank voor uw aanmelding! Wij zullen u er ongeveer een week van tevoren aan helpen herinneren.