MARKT & MOVIES

Evenals de afgelopen jaren zullen we, samen met de Protestantse Gemeente Heerlen, tussen Carnaval en Pasen naar een zestal films kijken in De Brug bij de Kerk aan het Tempsplein. We doen dat steeds op de ‘marktdinsdagen’ : Markt & Movies......

Het thema waar rondom heen we de films hebben gekozen is:  ‘DE WEG VAN HET LEVEN’, een thema dat vaker terugkomt in ons programma dit seizoen.

De films tonen ons mensen die zich op verschillende trajecten in deze levensweg bevinden. Na afloop van de films is er gelegenheid om bij een kopje koffie of thee nog even na te praten.

Alle films beginnen steeds om 13:30 uur. 


THE LADY IN THE VAN  
(duur van de film: 104 min)

The Lady in the Van is een “mostly” waargebeurd verhaal over een sociaal geïsoleerd oud vrouwtje dat leeft in een verwaarloosd busje. Zij stond vijftien jaar geparkeerd op de oprit van schrijver en toneelspeler Alan Bennett, die zijn ervaringen eerder al vertaald heeft naar een boek en een theaterstuk. Maggie Smith heeft de rol tevens tweemaal eerder op zich genomen, eenmaal op het toneel en meest recentelijk in een radiostuk. Nu wordt haar vertaling van het personage op het filmdoek vereeuwigd en heeft Maggie Smith, in dit late stadium van haar carrière, een filmrol toegevoegd die haar op het lijf geschreven staat. 

In de kern is ‘The Lady in the Vandan ook een boeiend verhaal over eenzaamheid. Niet alleen in de schrijver die nauwelijks een noemenswaardig leven lijdt, maar ook in het personage van Miss Shepherd dat in een vreemd soort isolement gevangen zit. Eigenlijk draait het voornamelijk om de samenleving, hier de andere bewoners in de straat, en de manier waarop zij reageren op een persoon zoals Miss Shepherd: alsof haar problemen en voorkomen besmettelijk zijn. Hoewel in deze film de subtiele Britse humor de boventoon voert, is daar ook de dramatiek van deze emotionele onderbuikgevoelens van ‘de maatschappij’

DATUM

Dinsdagmiddag 28 maart 2017

TIJD

13:30 - ca. 15:30 uur

LOKATIE

De Brug / Kerk aan het Tempsplein, Tempsplein 14, Heerlen

GASTHEER/VROUW

Nelleke de Kruik, Henk van Es of Hanne Maria Minderhout

CONTACTPERSOON

Nelleke de Kruik

DEELNEMERSBIJDRAGE

Vrije gave voor de film en €2,50 voor koffie of thee met iets lekkers

AANMELDING

Niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen