MARKT & MOVIES

Evenals de afgelopen jaren zullen we, samen met de Protestantse Gemeente Heerlen, tussen Carnaval en Pasen naar een zestal films kijken in De Brug bij de Kerk aan het Tempsplein. We doen dat steeds op de ‘marktdinsdagen’ : Markt & Movies......

 

Het thema waar rondom heen we de films hebben gekozen is:  ‘DE WEG VAN HET LEVEN’, een thema dat vaker terugkomt in ons programma dit seizoen.

De films tonen ons mensen die zich op verschillende trajecten in deze levensweg bevinden. Na afloop van de films is er gelegenheid om bij een kopje koffie of thee nog even na te praten.

Alle films beginnen steeds om 13:30 uur. 

LES SOUVENIRS  
(duur van de film: 92 min)

De 23-jarige kleinzoon Romain heeft zojuist een bijbaantje als nachtportier bemachtigd en de student letterkunde benut de avonduren om zijn eerste roman te schrijven. Het is ook dit karakter dat het verhaal vertelt in de vorm van een voice-over. Romain heeft een geweldige band met zijn

85-jarige oma Madeleine. Wanneer zijn oma met lichte dwang naar een bejaardenhuis wordt verplaatst, ontsporen de levens van de overige familieleden beetje bij beetje. Als oma op een dag besluit te vertrekken uit het tehuis, zet zij onbedoeld iets in werking bij alle familieleden. Ieder familielid is op zijn eigen manier op zoek naar zichzelf of op zoek naar een doel. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige, veelal grappige, ontwikkelingen. 

DATUM

Dinsdagmiddag 21 maart 2017

TIJD

13:30 - ca. 15:30 uur

LOKATIE

De Brug / Kerk aan het Tempsplein, Tempsplein 14, Heerlen

GASTHEER/VROUW

Nelleke de Kruik, Henk van Es of Hanne Maria Minderhout

CONTACTPERSOON

Nelleke de Kruik

DEELNEMERSBIJDRAGE

Vrije gave voor de film en €2,50 voor koffie of thee met iets lekkers

AANMELDING

Niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen