DAG VAN DE (LIMBURGSE) POËZIE 2017

LEZING DOOR COLLA BEMELMANS EN WIEL OEHLEN 

Poëzie is een van de pijlers van de literatuur. Gedichtendag is in Nederland en Vlaanderen een relatief nieuw verschijnsel. In Groot-Brittanië  wordt de dag al bijna een eeuw lang gevierd. 

Op deze Dag van de Poëzie zullen wij aandacht besteden aan dichters van “eigen grond” te weten Colla Bemelmans (Nuth) en Wiel Oehlen (voorheen Swier, thans Voeren-daal).

Colla Bemelmans ( Nuth, 1939) is een Limburgstalige dichter en schrijver. Hij was bijna 40 jaar leraar “godsdienst en maatschappijleer” aan een middelbare school in Sittard, en was o.a. winnaar van de Veldeke literatuurprijs. Naast poëzie in het Limburgs schreef hij boeken met verhalen, toneelstukken en kinderboeken.

Wiel Oehlen ( Voerendaal 1950) begon in 1981 met het publiceren van gedichten en aforismen in literaire tijdschriften.  In 1989 verscheen de dichtbundel “De voorgeschreven route”. Hij verzorgde van 1992 tot 1998, onder het pseudoniem ‘punaise’, een aforis-tische column in het Limburg Dagblad. Verder stelde hij onder andere  bloemlezingen samen met kinderpoëzie en literatuur over religieuze landschapsmonu-menten. Ook verschenen van zijn hand een groot aantal heemkundige publicaties. Zijn nieuwste boek – Bissebeekse verzen –  is een ode aan de natuur.

DATUM

Donderdagmiddag 26 januari 2017

TIJD

14:00 - 16:00 uur

LOKATIE

Gemeenschapshuis, Oudenboschstraat 50, Wijnandsrade

INLEIDING

Colla Bemelmans en Wiel Oehlen

CONTACTPERSOON

Jo Wierts

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 10,00 inclusiefkopje koffie of thee

AANMELDING

Liefst vóór 15 januari 2016

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding. Wij zullen u er ongeveer een week van tevoren aan helpen herinneren.