DE ROEPENDE KLOKKEN VAN TAIZÉ

Op een heuvel, midden in de landelijke Zuid-Bourgogne in de buurt van Cluny, ligt al meer dan 70 jaar de Communiteit van de Broeders van Taizé. Een plek van rust, van hoop en verzoening, van vrede.

Drie keer op een dag roepen de klokken de broeders bij elkaar in de Verzoeningskerk, voor een gebedsviering en drie keer per dag, elke dag weer, sluiten daar mensen vanuit de hele wereld bij hen aan. Soms, in de stille wintertijd een paar honderd per keer, in de schoolvakanties vaak wel 6000 per keer. Om te bidden, te zingen, een stukje uit de bijbel te lezen en stil te zijn.

Hoe komt het dat zoveel mensen, heel veel jonge mensen maar ook gezinnen met jonge kinderen en senioren, uit Chili en China, Nederland en Nepal, Frankrijk en de Filippijnen, Kongo en Korea, Australië en Argentinië, Duitsland en de Dominicaanse Republiek zich door deze klokken laten roepen? Wij gaan deze avond samen op zoek naar deze inspiratie. We vertellen iets over de historie,  laten beelden zien en we luisteren naar de prachtige muziek. 

Er is ruimte voor het stellen van vragen door wie Taizé niet kent, en het delen van ervaringen van wie al eens in Taizé is geweest. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Taizé en alvast een goede voorbereiding voor wie in mei met ons mee wil gaan, op reis erheen. Meer informatie daarover vindt u HIER.

DATUM

Woensdagavond 23 november 2016

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE

Gemeenschapshuis, Oudenboschstraat 50, Wijnandsrade

INLEIDING

Orma de Graaf

CONTACTPERSOON

Orma de Graaf

DEELNEMERSBIJDRAGE

€ 7,50 inclusief kopje koffie met iets lekkers

AANMELDING

Liefst vóór 13 november 2016

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier verdwijnt hebben wij het ontvangen.

Dank u wel voor uw aanmelding, wij zullen u er ongeveer een week van tevoren aan helpen herinneren.