TAIJI (QUAN) EN TAOÏSME

Taiji quan wordt binnen het Chinese Taoïsme beoefend om de bron die in je zit terug te vinden. De energiestromen die in de hele natuur en kosmos aanwezig zijn, werken op een vergelijkbare wijze in ons zelf. Daarbij zijn lichaam en geest onlosmakelijk verbonden. Om lichamelijk en geestelijk  harmonieus te functioneren, is een goede lichamelijke conditie nodig. Goed functioneren wil zeggen dat de energiestroom(Qi) vrijelijk kan stromen en zo de harmonie tussen het Yin en het Yang in jezelf mogelijk maakt.

De vloeiende bewegingen van taiji quan brengen je tot rust en zorgen dat de ademhaling goed verloopt. Bewegen kan dan  een actieve vorm van meditatie zijn die leidt tot een beter ervaren van je mens zijn. Spanningen en blokkeringen kunnen oplossen en je komt beter in je vel te zitten. Je hoeft je dan niet meer druk te maken om dingen die er niet toe doen en  alleen maar afremmen. Taiji quan kan ook goed beoefend worden als vorm van gezond bewegen zonder direct alle achtergronden te kennen. Meedoen aan deze workshop is mogelijk zonder de avonden over het Taosime gevolgd te hebben, maar het is wel een mooie combinatie! Meer informatie daarover vindt u HIER.

Kierty Verbooy laat ons ervaren en voelen waarom het gaat op een manier die deelname voor iedereen mogelijk maakt.                                

Kierty Verbooy volgde opleidingen in meerdere Oosterse bewegingsvormen. Daarbij  studeerde hij Chinese geneeskunde, waaronder acupunctuur, acupressuur en massage. 

Met medewerkers in zijn praktijk, EQuilibrium Maastricht, geef hij ook workshops.               

DATUM

Donderdagavond 17 november 2016

TIJD

19:30 - 21:30 uur

LOKATIE

De Ark, Op de Heugden 23, Landgraaf

WORKSHOP

Kierty Verbooij

CONTACTPERSOON

Gard Verstegen

DEELNEMERSBIJDRAGE 

€ 10,00 inclusief consumptie

AANMELDING

Liefst vóór 7 november 2016

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Vergeet niet op VERZENDEN te klikken. Pas als het ingevulde formulier verdwijnt hebben wij het ontvangen.

Dank u wel voor uw aanmelding, wij zullen u er ongeveer een week van tevoren aan helpen herinneren.